De heeren van Oranje

Het sprookje van de Heeren van Oranje

groepsfoto-de-heeren-van-oranje-borneHet begon als in een sprookje (en eigenlijk is het ook een sprookje). Er was eens in 1988 een kastelein op het cafe DE SNOR in BORNE die kwam met een plan om met een bus de voetbalwedstrijd in de poule van het Europees Kampioenschap NEDERLAND – RUSLAND in Keulen te bezoeken. In no time waren de plaatsen in de bus, maar ook de toegangskaarten, verkocht.

De oranje rups

Het was een wedstrijd om gauw te vergeten, maar wat baarden we met onze Oranjerups, die wij met een paar mensen in elkaar hadden gezet, een opzien. Deze rups en het idee heeft toen model gestaan voor het genootschap DE HEEREN VAN ORANJE.

Het oranjevuur blijft branden

Toen de Oranje-koorts gezakt was, bleef toch bij een paar mensen het Oranje-vuur branden. Een paar mensen kwamen bij elkaar en besloten om te proberen dit vaker te gaan doen. Alle personen die mee waren geweest naar Keulen kregen een uitnodiging voor een bijeenkomst. Na twee bijeenkomsten bleven er 17 mensen over die het idee wel zagen zitten. Deze 17 zeer gemotiveerde mensen hebben gezorgd voor de geboorte van DE HEEREN VAN ORANJE.

DE HEEREN VAN ORANJE®

WK_2010Patrick_H._071De naam DE HEEREN VAN ORANJE werd gedeponeerd en beschreven bij de notaris. Ook is vastgesteld dat er nooit meer dan 17 leden mogen zijn. Om de wedstrijden te kunnen bezoeken werd er een touringcar aangeschaft. Door alle leden werd deze bus omgetoverd tot de Oranje-bus, welke in binnen- en buitenland zeer bekend is geworden. Tot begin 2004 heeft deze bus ons overal gebracht waar het Nederlands Elftal moest spelen. Begin 2004 werd er (noodgedwongen) en nieuwere bus aangeschaft. Hierbij helpen ons natuurlijk ook diverse sponsoren. Deze mensen zijn zo belangrijk voor ons, dat wij er een speciale pagina aan besteden.