Zilver voor de Heeren van Oranje

De Heeren van Oranje vieren hun zilveren jubileum. Mannen met passie voor voetbal en hart voor het Nederlands elftal. Altijd onberispelijk gekleed in oranje kostuum en voorbeeldig in gedrag, volgen zij met hun onafscheidelijke oranje touringcar elke wedstrijd van hun idolen. Op de valreep, vlak voor hun vertrek naar Brazilië waar de Heeren het WK voetbal gaan bijwonen, geeft dit markante gezelschap 30 Mei 2014 een feestelijke receptie ter ere van hun 25ste verjaardag !

De Heeren van Oranje werden gevormd in een periode van veel onrust op de voetbaltribunes. Opstootjes, scheldpartijen en misdragingen beïnvloeden de sport op een negatieve manier. Met name de internationale wedstrijden in de aanloop naar het EK of het WK werden gezien als risicodragend en veel voetballiefhebbers voelden zich niet meer veilig in de stadions. De Heeren van Oranje wilden hier iets aan veranderen en een voorbeeld stellen. Respect voor elkaar, fairplay en liefde voor de sport. Dat stond de Heeren voor ogen uit en dat willen ze nog altijd uitdragen. Bij elke goal gaan de Heeren staan, de hoed in de hand en dan klinkt er een driewerf ‘’Hoera!’’ of ‘’Oh, nee!’’ al naar gelang de situatie. Vanaf het moment van oprichting op 18 mei 1989 trekt het markante gezelschap de aandacht. De regionale pers, maar ook landelijke media volgen de groep en in menig tv-programma heeft de groep zich reeds gepresenteerd, uiteraard omlijst met de muziek van een eigen CD.

De Heeren volgen het Nederlands elftal naar elke uithoek van de wereld. Geen EK of WK werd overgeslagen. Was de afstand te ver voor de bus, dan reisde het gezelschap per vliegtuig. In die hoedanigheid maakten de mannen kennis met tal van spelers en trainers, zowel nationaal als ook internationaal. Ze werden voorgesteld aan prominente figuren uit het voetbal en zaten aan tafel met bekende presentatoren uit de sportwereld.

De passie voor voetbal en fairplay is nog altijd de grote drijfveer van de Heeren van Oranje. Het zilveren jubileum is een uitgelezen moment om daar eens bij stil te staan.